Friday, August 24, 2012

Lampu Berkelipan di Hari Raya : Beraya di Kampung Penan Muslim, Bintulu, Sarawak.

Apa yang menarik pasal beraya di rumah keluarga mertua di Kpg Penan Muslim area jalan lama Bintulu - Miri ni ialah rumah2 kampung yang seolah2 disimbah dengan cahaya warna-warni setiap kali menjelang Syawal. Kalau rumah mak bapak aku di kawasan perumahan agak sunyi sikit, maklumlah dikelilingi dengan kejiranan bukan Melayu. Lagipun diorang pasang lampu lip lap ni ada sebab sebenarnya. Every year mesti ada competition rumah sapa paling cantik pasang lampu raya.

Inilah rumah mertua aku yang dimaksudkan

My dear Ainul dengan sepupunya

Kanak-kanak lah yang paling semangat nak raya...aku? ermm malas nak cakap
Kesemua pics ni aku ambik guna applications Instagram. Well, aku masih dungu menggunakan app ni sebenarnya. Ok lah malas nak buat entri panjang2...until then, Selamat Hari Raya guys!!!


6 comments:

  1. ni yang kat bt.10 perkampungan islam penan eh..yang ada pintu gerbang..umah kaler2 meriah eh..aku 4x juga ulang alik miri-bintulu tu hehe jalan dia mmg adventure..tp tuari dh tar skit

    ReplyDelete
  2. bro matakucing,yup itu lah kpg keluarga mertua aku haha...nama nya saja kpg penan muslim tp penduduknya kebanyakan bkn org penan pun haha byk yg migrate dr bandar2 di sekitar srwk,even ada yg berpindah dr bandar bintulu ke kpg tu ajer haha...kalo ada masa singgah la ke rumah gua bro,email gua dulu nanti aku kasi no hp gua ok...ni email gua gautama_81@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. kpg penan? kwn mek ada diam d cya...mala namanya...=)

    ReplyDelete
  4. mun bini mek kenal kali dgn kwn ktk ya rayyana...haha maklumlah mek tok bkn org asal kpg ya...anyway mun ada masa round2 la kpg penan muslim ok

    ReplyDelete
  5. raya kat mana best bro?london ker new york?haha

    ReplyDelete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...