Sunday, December 9, 2012

Oppa Bintulu Style! (Oh Please, Ini Sudah Lebih Dan Terlalu Mengarut!)

The God-forsaken PSY!

Bintulu Style (Oppa Gangnam Style Parody)

Oh Tidak! Seriously aku dah fed up dengar lagu ni. Hampir semua negara di dunia sekarang ini ada lagu parody Gangnam Style mereka sendiri dan Bintulu, my hometown juga tidak ketinggalan. Semenjak aku letak video MUP buat tarian gangnam style itu hari, aku dah tawar hati nak menonton video PSY. Tapi apa boleh buat, ini cuma sebuah kisah klasik one hit wonder yang pastinya akan ditelan zaman juga nanti.

Keterangan lanjut mengenai video di atas (sumber dari Youtube) :

Featuring:
lingbigyong : http://www.youtube.com/user/purelukdex
wong pang zhen (Video Wong):http://www.youtube.com/user/MrVideoWong
Ferdinand Lee: http://www.youtube.com/user/fleejj

Directed By: Ling BIG Yong
Co-Director: Ngo Siong Kiong
Edited By: Ling BIG Yong
Camera Man: Ferdinand Lee
Lyrcis By: Ling BIG Yong
Original Music By: PSY - Gangnam Style
Music Recorder: Ferdinand Lee

Sang By:
Ling BIG Yong
Wong Jen Kai
Haw Guang
Ferdinand Lee
Shi Yang
Elton Sim

Dancer:
Haw Guang (PSY)
Ling BIG Yong
Xiao He
Andy Wong
Jeffery Law
Q-mo
Raphael Ho
Wong Pang Zhen (VIDEO WONG) :http://www.facebook.com/VideoWong?ref=ts&fref=ts
Samuel Wong
Roland Kiew
Ting Tze Kwang
Shi Yang
Xiao Yuan
Xiao Zhou
Pinky Sia
Ah Nui
Lai Pei Shan
Lim Chyi Chyi
SaSha Ang
Heineken Xing
Maya Choo
Ling Ling
Issac Wong

SPECIAL THANKS TO:
10 ROOMS KTV
EVERLY HOTEL
ASSYAKIRIN HOME MADE BURGER
Z-TANK BAND
BIARAMAS
MR BILLY WONG ( Thanks for lend car )


Lyrics 歌词:

今天晚上我们一起去Pasar Malam
我带你去买Roti Canai
跟印度人 Say Hi
这里的美女你可别说没有什么好看
M字腿跳给你看

我带你去吃面
干面炒面虾面Maggie面辣面朝煮面
然后我们一起骑着脚踏车去海边
红豆冰ABC那些年的味道没变很怀念

泡女孩子靠的是实力
而不是一粒一粒
其实我也是相当有魅力
不相信?Six Pack这里
Darling tonight with me you will be happy

Chorus:
Bintulu Style x2
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Bintulu Style
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style

Yeah
Bintulu Girls
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Yeah
Bintulu Girls
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Yeah x6

早上五点半刷牙换衣准备去上学
头发只不过是长了一点就要被老师剪
Cikgu boleh saya pergi ke tandas
你总是会拒绝
你就是不明白河水涌流的感觉

我带你去唱K
周杰伦陈势安林宇中品冠任你选
然后再牵着你Darling去逛街
这里小了点但是却充满着罗曼蒂克的感觉

我身上的油虽然很多
但没有比这里多
钱包的钱不到五块钱
怎么办 该怎么办
做工加班工钱到月中就完

Chorus:
钱好难赚x2
钱钱钱钱 到月中完
钱好难赚
钱钱钱钱 好快就花完

Yeah
Bintulu Girls
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Yeah
Bintulu Girls
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Yeah x6

去兜风 晚上有美女看
肚子饿 路边有burger摊
动物园 有老虎鳄鱼看
欢迎你来到Bintulu玩一玩
You know what i saying? HeHe

Yeah
Bintulu Girls
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Yeah
Bintulu Girls
Op Op Op Op OP Oppa Bintulu Style
Yeah x6

8 comments:

  1. Replies
    1. Kamek kedirik x faham juak ko hahaa....

      Delete
  2. Macam virus siot gangnam ni..aku pun dah naik menyampah dah..benda2 mcm ni la yg menjahanamkan industri music

    ReplyDelete
    Replies
    1. One hit wonder tahap tepu bro...bosan...

      Delete
  3. Bukan apa bro, aku nak mintak sapa2 yg boleh ckp n baca Mandarin utk translate lirik lagu ni hehe...B

    ReplyDelete
  4. aku memang menyampah lagu2 jenis macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same...lagu ni sama nasib mcm Macarena dgn Last Ketchup dulu...one hit wonder!

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...