Friday, September 13, 2013

Lelaki Bertatu Dan Bertindik Ekstrim Yang Telah Memeluk Islam : Hidayah Datang Pada Mereka Yang Dipilih NYA.

Video ni aku tengok kat youtube, menarik:



Brother Abdul Malik was a former rebellious heavy metal punk musician, whose journey to Islam started from receiving a pamphlet in the street which contained the Arabic script, which caught his attention since he was fascinated with it as a child after seeing it as graphitti on the walls. His story from that day is quite interesting, including how he visited a mosque to learn more...

6 comments:

  1. kita nok sik bertatu pun payah nak ke masjid (aku ya)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la tek rus....sama la dgn aku tok....sedih™

      Delete
  2. We have also born muslims brothers and sisters, yang lalui zaman nakal, kembali pada agama, masuk keluar masjid, ngan tattoos whatsoever. Sapa tahu, tahap agama mereka, lepas tinggalkan nakal, jadi baik, lagi tinggi dari so called people yang mencemuh mereka

    ReplyDelete
    Replies
    1. True! Never judge a book by its cover...

      Delete
  3. Kadang mereka yg baru memeluk islam ni lagi islam dari yg islam sejak lahir

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah, bila fikir balik mereka mungkin melalui tahap di mana kita anggap sesuatu amal itu sekadar kepercayaan ikut-ikutan tapi bagi mereka ianya dilakukan atas dasar kesedaran..

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...