Monday, January 20, 2014

Bagaimana Aku Boleh Meluncur Lagi & Video Amatur Yang Aku Buat Berkaitan Skateboarding & Pennyboarding di Bintulu!

 Gambar ini diambil sehari selepas aku membeli pennyboard aku pada Disember tahun lepas, semasa aku cuti hujung tahun. Cruising di sepanjang Bintulu Promenade (aka Waterfront)

Tentu ramai yang tertanya, kenapa dan bagaimana aku boleh terjebak ke kancah papan luncur sebegini? Sebenarnya ini merupakan satu hobi yang sudah sekian lama aku tinggalkan, mula aktif semasa aku di sekolah menengah dahulu. Apabila aku kembali sihat selepas terkena serangan darah tinggi dan kolesterol tahun lepas, aku mengambil keputusan yang aku ingin kekal sihat. Sekarang hampir tiap2 hari aku akan meluncur menggunakan pennyboard aku ini, apabila selesai urusan di pejabat (main waktu petang la, lepas waktu pejabat).

Di bawah pula video yang aku buat tentang skateboarding & pennyboarding di Bintulu (sebenarnya cuma riding bersama rakan2 sahaja):

Beberapa riders yang terlibat ialah:
Aku sendiri
Young Arif (drummer Tresno)

10 comments:

  1. Replies
    1. Aku takut aku tak main muzik lagi kalo byk tumpukan masa kat pennyboarding hahaha

      Delete
  2. beb buat la video part 2, yang ada terbang2 tunjuk langit kaki terkangkang2 tu..
    apa pun, fun tengok video korang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan risau, akan ada lagi video part 2 nanti...

      Delete
    2. Tak pun video kelengkang sangkut kat besi tangga masa kickflick. Hehehehe

      Delete
  3. aku skateboard ni mesti teringat Back To The Future...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Watak Marty Mcfly memang legend bro...

      Delete
  4. Replies
    1. Skate = fun and good for your health hehehe....

      Delete
    2. Skateboard remind me of Tony Hawk remind me of PS2 remind me of Pro Skate2 remind me of ACDD remind me of TNT oioioioi

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...