Wednesday, September 17, 2014

Carcass : Autopsying Asia Tour 2014 (Live @ Stadium Perpaduan Kuching, Sarawak)

Unfit For Human Consumption...



Rasanya ramai yang dah tahu pasal event ini, the only show in Malaysia by the mighty Carcass and it will be held in Kuching, Sarawak! Kali no high hopes, but action first. Tiket kapal terbang Air Asia sudah siap dibeli, tapi tiket konsert pulak belum beli (kekangan kewangan disebabkan tengah bulan dan belum payday...pfftt). Apa2pun harap kali ini tak ada lagi isu gigit jari macam pernah berlaku sebelum ini (konsert Metallica, Smashing Pumpking, Morrissey etc). Wish me luck guys!

Semenjak dua menjak ni, kereta aku hanya memutarkan beberapa mp3 Carcass dari album Reek Of Putrefaction sehinggalah ke Surgical Steel (sorry, CD original aku tak ada). Kiranya nak menghafal lirik beberapa lagu yang disukai la haha. Apa2pun kali ini banyak juga rakan2 metalheads dari Bintulu yang akan turut serta untuk menyaksikan konsert Carcass ini seperti saudara Korawk, Rashid dari band Curse Of God, tauke kedai skateboard Slyde N Grind iaitu encik Nasarudin dan ramai lagi. Ada juga terfikir nak buat banner yang bersaiz sederhana sebagai simbolik bahawa Bintulu Metalheads berkumpul semasa konsert itu nanti. Nanti la fikirkan design nya. Apa2pun diharap event ini akan berjaya dan semestinya mampu mengangkat martabat scene muzik ekstrim bawah tanah dari negeri bumi kenyalang kami ini. Until then, In grind we trust....arghhhh!

Carcass - Corporal Jigsore Quandary (Official Music Video) dari album Necroticism - Descanting The Insalubrious.



16 comments:

  1. agak2 ada ABC band buat bantahan tak?


    aku tak follow carcass, jadi taklah terasa gigit jari kalau tak pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ABC band cuma anti Metallica, diorang x anti Carcass hehe...

      Delete
  2. jauh...poket kosong dah...aku tak mampu...enjoy the show la untuk geng2 Bintulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo dari johor x la jauh sgt bro...hehe

      Delete
  3. Masa aku tengok Carcass main kat Hellfest, its like an "experience" la, kira macam "ATLONG LAST!!!!!!!!!!"....

    kalau ada chance pergi bro, and its awesome tribute to the people of Borneo la pada aku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah bro, dalam usaha untuk ke sana hehe....

      Delete
  4. harap berjalan ngan lancar lah konsert carcas kat kat sana, tak dapat pegi lagi pun carcas ni belum masuk band favret aku lagi, kalau kat kl maybe aku usahakan trun, haha... nanti reviu konsert ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudahan semua berjalan lancar bro. Bukan senang nak tengok Carcass ni hehe

      Delete
  5. Tunggu review adi Herman je la ni Nanti..heheh

    ReplyDelete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...