Thursday, November 26, 2015

Petualangan Ahmad "Faghuzi" Fauzan Ke Borneo!

20 November 2015

Kelihatan ada diadakan sesi diskusi ilmiah di sebuah kedai mamak bernama Famous Mama Cafe yang terletak di pusat bandar Bintulu. Tuan Pian​ selaku pengacara majlis (berbaju biru dan seorang yang berbakat besar di dalam seni penulisan kreatif) ditemani aku dan  Ahmad Fauzan Azam​ (penulis buku "Travelog Faghuzi" terbitan Rabak Lit).

Ahmad Fauzan sebenarnya datang ke Bintulu pada dasarnya hanyalah untuk mengembara, mencari idea untuk buku beliau seterusnya, barangkali. Aku puji semangat dia. Masih muda dan bermotivasi untuk mengenali dunia dan menimba pelbagai ilmu. Malahan semasa sesi lepak santai ini pun dia cuba untuk bertutur dalam bahasa Melayu Sarawak walaupun agak tergagap-gagap. Haha...

Manakala saudara Pian pula seorang lagi sahabat aku yang meminati dunia seni sastera indie ni. Tidak semestinya hanya dalam dunia mainstream, malah tulisan-tulisan dari penulis kontroversi seperti Benz Ali dan Faizal Tehrani pun dia cukup minat. Beliau juga seorang yang cenderung dalam penulisan kreatif terutama sekali dalam pembikinan puisi.

Ada percambahan idea berlaku, tidak lupa juga beberapa isu provokasi juga dibincangkan. Namun ianya tetap seronok untuk dibicarakan. Jarang dapat peluang sebegini. Sehingga berjumpa lagi Tuan Fauzan.

 Dari kiri : Pian, Aku dan Ahmad Fauzan


 Senyuman plastik dari aku


Malu jugak la kalau dibandingkan dengan buku Ahmad Fauzan yang setebal 300 mukasurat manakala aku pula tak sampai 100 mukasurat haha...

4 comments:

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...