Monday, November 28, 2016

Ulasan Filem :Seoul Station (2016)

Poster Rasmi "Seoul Station"

Disebabkan sebelum ni ada sumber-sumber yang bagitau filem ini merupakan prequel untuk "Train To Busan", jadi aku cubalah tengok. Menambahkan lagi keinginan aku nak tengok filem ini ialah pengarahnya ialah orang yang sama buat "King Of Pigs" dan penerbitnya pula adalah mereka yang bertanggungjawab buat "Train To Busan". Oh ya, dalam beberapa perkara, aku bersetuju yang filem ini lebih bagus penceritaannya berbanding "Train To Busan". 

Keseluruhannya, filem ini mempunyai jalan cerita yang menarik. Mungkin ada kekurangan pada bahagian animasi tapi ianya masih tidak mencacatkan perjalanan filem ini. Walaupun bagaimanapun, ending filem ini memang terbaik sebab feel dia sama macam tengok "The Wailing" di mana ianya memang tiada happy-ending. 

Awas, filem animasi ini tidak sesuai ditonton bersama kanak-kanak di bawah umur 13 tahun. Banyak sangat babak gore dan ganas.

Trailer Rasmi "Seoul Station"

6 comments:

  1. belum tengok lagi nya aku..
    btw.. bon jovi in da house bro adi herman

    ReplyDelete
  2. Agak ada prequel before train to busan yek.zombie korea suma mata sepet.heheh

    ReplyDelete
  3. Asalnya tak tau pun ini filem animasi...nantilah cuba cari versi sedut..

    ReplyDelete
  4. cliffhanger tu last part, dont let go dont let go.. NOOOOOO!!!!!!!
    ok thanks for sharing..
    something very interesting aku suka cerita2 gini

    ReplyDelete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...