Monday, March 4, 2013

Pics Hancur Semasa Event "BINTULU MUSIC FEST 2013" (Day 1 @ Sabtu 2 Mac 2013)

Sneak Peek!

Ini bukan review penuh, ini cuma preview sahaja...sebenarnya macam tak sesuai aku yang buat review (sebab aku salah seorang daripada geng2 organizer event ni). Kasi orang lain buat kerja tu haha. Lagipun semasa event ini berlangsung, tugas aku hanya tertumpu di back stage, handle benda2 yang berkaitan dengan pengurusan untuk listing band yang akan membuat persembahan pada ketika itu, check tiket, buka booth jualan cd demo serta t-shirt band, ambil ahli2 band jemputan dari terminal bas dan bermacam2 lagi (hampir pitam!). Apa yang aku boleh tuliskan ialah menceritakan perjalanan ataupun pengalaman aku serta rakan2 organizer bersusah payah menjayakan event ni. Nantikan entri pada masa akan datang!

 Guitarist dari band grunge yang didatangkan khas dari Johor Bharu, Green Love

Rakan-rakan seperjuangan dalam scene metal Bintulu, Erectus sedang membuat persembahan 

 Saudara Chief, frontman band indie / alternative rock dari Brunei, Eda Brig

Green Love bringing back the glory days of grunge! 

Salah sebuah band dari Kuching 

Sir Attext, salah sebuah band alternative rock Sarawak yang berpengaruh dalam underground music scene di Sarawak

T.O.Y.S. sebuah band yang membawakan lagu2 cover dari Paramore. Boleh tahan!

Persembahan bertenaga dari sebuah band punk rock yang tidak asing lagi di Sarawak iaitu United Kids of Oi!

Band Death Metal bertaraf legend dari Sarawak, Larrong membuat persembahan 

Kumpulan Thrash Metal dari Kuching, Foxhole membuat persembahan yang menggila pada malam itu

14 comments:

  1. Wah..ganas2 jugak band yg perform eh..bila mau full review ni bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. full review rilek dulu bro haha gua kepenatan...letih semalam belum kendur lagi haha

      Delete
  2. Replies
    1. hari isnin aku cuti, hanya utk berehat huhu

      Delete
  3. lu pun steady jugak bro faizal haha

    ReplyDelete
  4. woot...woot... salam Brunei Darussalam dengan 1 cinta~ Hatta Hassan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wazzup bro! Eda Brig is the best! Lain kali dtg la buat show di Bintulu guys...

      Delete
  5. Replies
    1. Haha ada tuan, sila check entri blog terbaru saya...ada video performance Tresno itu hari

      Delete
  6. Replies
    1. Ini baru intro bro, belum official review lagi bro...haha

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...