Sunday, April 14, 2013

Beberapa Koleksi Video Persembahan TRESNO @ Love & Peace Gig #SantaiBersamaREG 2013


TRESNO in action!


TRESNO : And I Don't Admire & Can't Get My Eyes Off You (Live Performance)

Songlist:-
1. And I Don't Admire (The Things You Do) - Originally by Nice Stupid Playground
2. Can't Get My Eyes Off you - Muse version
Event: Love & Peace Gig #SantaiBersamaREG Venue: Danau Alai Pub, Tg. Batu, Bintulu
Date: 6th April 2013 (Saturday)
  TRESNO : Covergirl (Live Performance @ Love & Peace Gig 2013 #SantaiBersamaREG)
This is our own original song.

TRESNO : Kisah Melankoli (Live Performance @ Love & Peace Gig #SantaiBersamaREG)

The Line-Up:
Arep "Guy Fawkes" a.k.a. Anonymous - Drums
Maman - Guitar
Lias - Bass
Adi Herman - Vocals, Guitar

Minta maaf jika video2 di atas terlalu besar resolusinya, mungkin disebabkan ianya diangkut terus dari page Facebook kami iaitu www.facebook.com/tresnoband. Banyak juga perkara2 yang perlu kami perbaiki, samada dari mutu permainan, chemistry di antara kami (maklumlah dah hampir 6 tahun tak perform bersama line-up lama) dan sebagainya. Aku pula yang baru sahaja membeli efek gitar Zoom G7.1ut melalui pertolongan saudara Ijau (hehe thanks for the link bro), masih lagi dalam keadaan "merangkak" belajar mengenali sound2 pada patches efek tersebut. Pasal efek gitar tersebut aku akan buat ulasan pada entri akan datang insyaAllah.

10 comments:

  1. Replies
    1. Erk...tak la steady sgt, ok2 ajer la..haha tq bro!

      Delete
  2. Steady! Takpa janji semangat untuk bermain muzik tu masih kental dlm jiwa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun dah masuk kelab 3 series ni (kelab geng2 umur 30'an) tapi masih byk benda yg aku perlu belajar pasal dunia muzik ni...hehe ilmu Allah itu luas, itu yg pasti hehe...thanks for viewing the videos bro

      Delete
  3. Replies
    1. TRESNO = penyambung generasi berkaki ayam?

      Delete
  4. dah tengok kat FB...boleh tahan la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm bro...haha harap dapat improve lagi lepas ni

      Delete
  5. Bro, fx G7 tu beli berapa rm? mcm berminat lah pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro ijau yang rekomen kan, dia kasi link dari Low yat dot Net...harga rahsia tapi bawah rm1000 la hehe

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...