Wednesday, May 29, 2013

Wordless Wednesday : Kenangan Lama Mengusik Jiwa...Ding Dang!


16 comments:

  1. Ding Dang yg penting mainannya...coklatnya tak seberapa...hahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,mainan tu yg penting...cokelat tolak tepi haha...

      Delete
  2. Ding dang ni aku teringat kalo iklan dia suara mat sentul tu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mat sentul pun buat iklan Tora jugak dulu..

      Delete
  3. budak2 skrang suka ke beli Ding Dang ni? kalau dulu memang pujaan hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak2 skrg cuma concentrate dgn WeChat, Facebook, Youtube, Whatsapp saja...benda2 mcm Ding Dang ni dah dianggap artifek sejarah dah bagi mereka haha...

      Delete
  4. Replies
    1. Teringat filem2 Mat Sentul yg luarbiasa dulu...haha memang kreatif giler

      Delete
  5. Mat sentul nang simple polah iklan tok ala2 filem nya dulok,cuma iklan tok dah berwarna jak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idea Mat Sentul memang lawak dan kreatif, sayang orang lebih kenal P Ramlee berbanding Mat Sentul...

      Delete
  6. aku rasa ding dang dan tora tak rare, sbb masih ada dijual di kedai2

    ReplyDelete
  7. erk, betul jugak x la rare sangat...cuma apresiasi terhadap produk ini makin rare di kalangan masyarakat...haha rasa aku la

    ReplyDelete
  8. one of my friend he's very specific. nya simpan koleksi kotak ding dang like seriously? haha.. he's now 27.. nya mdh Ding Dang tok permainan classic. haha, ada value tersendiri walaupun sik brapa.. nya mdh nya suka ngga iklan ding dang, tora datang lagi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang die hard fan la kawan kitak ya...respect! Yup ding dang memang satu permainan yg klasik dan ada sentimental value bagi budak2 yg membesar di era 80'an dgn 90'an

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...