Friday, April 18, 2014

Insiden Kecederaan Semasa Bermain Pennyboard : Kisah Semalam...

Inilah akibatnya jika anda tidak menggunakan helmet serta knee & elbow pads semasa membuat aksi "downhill" (turun dari atas ke bawah bukit dengan kelajuan yang tidak munasabah).

 pergelangan tangan

 muka

 bawah lengan (yang ni ada lebam sebesar buah epal pada mulanya, kemudian mengecut selepas beberapa jam)

lutut


Kejadian yang tidak diingini ini berlaku semalam (Khamis 17 April 2014) di perkarangan Dewan Sri Kenyalang, Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu, tidak jauh dari pejabat wife aku. Pennyboard bukan dicipta untuk membuat aksi "downhill" tapi aku degil juga ermmm. Setelah mendapat kecederaan ini, aku langsung terus ke sebuah hospital swasta (juga bertindak sebagai klinik panel untuk jabatan aku) bagi mendapatkan rawatan. Setelah dibuat X-Ray pada pergelangan tangan dan bawah lengan, alhamdulillah tidak ada sebarang tulang yang patah.

Moral Of The Story:
I'm too old to make some crazy stunts
Safety first
Safety first
Safety first
....and safey first




19 comments:

  1. tengok gambar macam kena belasah.... hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam dalam movie Fight Club! Hahaha

      Delete
  2. luka...calar balar...baru anak jantan....heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. juga ada dibincangkan semasa mystical meeting pada sebelah malamnya...

      Delete
  3. Mak oii..safety first bro.teruk jugak luka nya..mcm kata faizal,aku teringat green street hooligan tu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Green Street Hooligans tak ganas bro....The Raid 2 Berandal baru ganas tahap gore! Hahaha

      Delete
  4. Biasa la tu extreme sport.. Aku lyn bmx pon cenggitu..siap retak tgn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahsyat lagi bro mata kucing ni...itu baru extreme! 2 thumbs up bro....

      Delete
  5. kalau kata baru habis bergaduh pun orang boleh percaya ni.. merata tempat ada luka.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mangsa buli....itu yang tepat sekali hahaha

      Delete
  6. syukur lah takde apa2 lagi serious.. semoga berhati2 lain kali.. tapi dah minat ye tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bro...kalo dah minat, nak buat macam mana...huhu

      Delete
  7. jangan ikut sangat perasaan jiwa muda tu.. heheh.. sabar ja lahhh.. nasib ok jer, moga cepat sembuh bro.

    ReplyDelete
  8. Jiwa muda, tapi fizikal dah tua bro...sungguh menyedihkan hehehe

    ReplyDelete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...