Friday, August 31, 2012

CD Review : Limp Bizkit's The Unquestionable Truth (Part 1)

Limp Bizkit's The Unquestionable Truth (Part 1)
Imagine Accepting The Truth!

Ok relax, aku tau banyak yang dah kurang meminati band sebegini, especially sekarang hype untuk scene nu-metal dan rapcore semakin suram sejak kebelakangan ini. Limp Bizkit mungkin sesetengah peminat muzik rock akan berpendapat yang mereka ini bukan pemuzik yang serius dengan penyampaian mesej mereka (selalu buat rhymes pasal "beef" dengan artis lain, hedonistic lifestyle dan nonsense lyrics) , due to the success of their previous albums like Significant Other (1999) and Chocolate Starfish and The Hot Dog Flavored Water (2000), akan tetapi pada album ke 5 mereka yang berjudul The Unquestionable Truth (Part 1), anda dapat mengamati yang pada rilisan ini, mereka mulai bercerita tentang topik yang di luar norma status selebriti mereka, yang merangkumi hal-hal seperti penindasan secara amnya, hipokrisi dunia Hollywood, propaganda kerajaan serta beberapa topik yang aku rasa jarang diketengahkan pada album2 sebelumnya. Feel nya lebih ke arah seperti mendengar album2 dari Rage Against The Machine! haha...

Album ini juga menyaksikan kembali Wes Borland (guitaris eccentric yang juga hebat mencipta riff2 yang memorable). Ini menambahkan lagi variasi dalam muzik mereka. Ketepikan album Result May Vary (album ke 4) yang kurang mendapat sambutan itu, this CD is a must-have to all rockers and rappers out there!

Limp Bizkit Official Video for "The Truth"

Oh Yeah! Lupa nak bagitau..."SELAMAT HARI KEBANGSAAN!"...Janji Ditepati?

6 comments:

  1. entri kali ni x speaking london mcm entri lemonheads smlm?

    teringat zmn2 muda rumaja dulu (awal 2000) klu dgr limbiskut ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha percubaan utk buat entri berbahasa inggeris rasanya menjadi tp x dpt selalu la...takut ada kesalahan tatabahasa...oh yeah limp biskut tart nenas still kick ass...cuma x jahat mcm dulu la..album terbaru Gold Cobra pun layan jugak

      Delete
  2. INFO BAIK BG CDAK NOK MULA NAK BMINAT BALIT NGAN CDAK LIMP TOK......THREE DOLLAR BILL Y'ALL

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeah antara album terbaik sidak ya...Three Dollar Bill Y'all! Lagu best mcm Counterfeit dgn Faith nang malar segar bagi peminat nu-metal la haha

      Delete
  3. tadi tnampak kat speedy, boleh mengimbau balik zaman sekolah layan lagu nu-metal nih.. inlay dia ada lirik tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha memang betol2 nostalgia...dalam cd inlay ada lirik semua lagu bro,boleh sing a long sekali tu

      Delete

silakan memberi sebarang komen...whether it's good or bad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...